Over mij

Mijn naam is Agnes en ik wil jou met plezier naar je werk zien gaan! In 2012 ben ik gestart als zelfstandig loopbaancoach en dit bevalt uitstekend kan ik je zeggen. Eigenlijk wist ik al heel jong dat ik mensen een leuker werkleven wilde bezorgen. Toen ik 14 was en mijn eerste gesprek voerde met een intercedent van een uitzendbureau dacht ik: mensen een leuke baan bezorgen, dat wil ik ook! Dit was de eerste keer dat ik me bedacht dat ik hier mijn werk van wilde maken en dat is altijd zo gebleven. Ik had nog een lange weg te gaan maar uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt en doe ik nu waar mijn hart ligt. Dat gaat natuurlijk niet zonder omwegen, ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent is een heel avontuur.

Mijn reis

Iedere grote verandering begint echter met een kleine eerste stap. Ik besloot dat avontuur aan te gaan, ik pakte mijn rugzak en vertrok naar Azië. Ik wilde deze reis starten met iets zinvols en met iets van betekenis. Daarom ben ik twee maanden gaan werken in een weeshuis in Vietnam en heb daar de kinderen Engelse les gegeven en met ze gevoetbald. Heerlijk om even de dingen van thuis los te laten en alleen bezig te zijn met wat er gebeurd in het moment. Hoezo crisis in Nederland? Want deze verontrustende mails kreeg ik van goede vrienden in het najaar van 2008.

Thuiskomst

Enorm genoot ik van iedere dag dat de zon scheen en van de vele nieuwe, inspirerende mensen die ik heb leren kennen. Het kon me niet lang genoeg duren. Of toch wel? Na een half jaar uit de rugzak te leven begon ik mijn dierbaren te missen en besloot ik naar huis terug te keren. Dat voelde goed, ik was er klaar voor. Ik zocht een nieuwe baan waarbij ik mensen mocht begeleiden naar ander werk, om daar nog meer diepgang aan te geven startte ik met de opleiding Life- en loopbaancoach. Dit was een schot in de roos, het voelde als thuiskomen. Dit was de informatie waar ik altijd zo naar op zoek was. Na deze opleiding volgde nog vele andere en ik vond steeds meer mijn eigen manier van coachen. Maar paste deze nog wel bij mijn huidige werkgever? Weer zo’n punt waarop je moet kiezen en ik besloot te gaan voor avontuur en startte als zelfstandige. Ik zei tegen mezelf: Hup, uit je comfortzone, because that’s where the magic happens!

Hoe coach ik?

In mijn coaching start ik altijd met het maken van een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse en neem dit als uitgangspunt voor het traject. Wil je je leven een andere wending geven dan is bewustwording immers de eerste stap. Ik help mensen bij het structureren van hun gedachte en ik stimuleer ze over te gaan tot actie. Weg met die beren op de weg! Stap voor stap gaan we samen op zoek naar de baan die écht bij je past. Een baan waarvan je energie krijgt en niet waar je moe van thuis komt. Ik geef je een rugzak vol met tools zodat je een stevige basis hebt voor de toekomst en jij  zelf weer de regisseur bent!  Mijn nieuwe stap in mijn loopbaan? Het combineren van mijn twee passies: het coachen van mensen en reizen!

Mijn motto is; “Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg”

Wat mijn coaching krachtig maakt is dat je alles meteen in de praktijk kunt toepassen. Het is niet vaag of zweverig maar concreet en realistisch. Ik blijf mezelf continu verbeteren door steeds weer op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik volg regelmatig bijscholing en woon lezingen en seminars bij.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Kijk eens bij Diensten of vraag een gratis en persoonlijk adviesgesprek aan!

Agnes Mouws
Agnes MouwsLoopbaancoach

Opleidingen en kwalificaties

 • HBO Personeel & Arbeid

 • Post HBO Balanscoach, loopbaan- en levenscoach

 • Systemisch werken, (familie)opstellingen

 • Effectieve communicatie met NLP-technieken

 • Transactionele analyse

 • Balans tussen werk en privé

 • ACT, Acceptance & Commitment Therapy

 • Succesvol solliciteren

 • Communicatiestijlen

 • Business coaching jaaropleiding

 • Register Loopbaancoach CMI (Career Management Instituut)

  Geregistreerd NOLOC  loopbaanprofessional

 • Oersterk coach 2021

 • Soft Skill Trainer

 • Stress- en burn-out coach CSR-methode

 • DISC-trainer

Download mijn e-book met gratis tips

Titel