Loopbaancoach Breda

Is jouw nieuwe baan toch niet zo leuk als je dacht, werk je al jarenlang bij hetzelfde bedrijf maar zit je niet op de juiste plek óf wil je met meer zelfvertrouwen solliciteren? Dan kan een loopbaancoach in Breda uitkomst bieden. Een loopbaancoach geeft je handvaten om jouw droombaan te vinden door je inzicht te geven in je vaardigheden, talenten en ambities. Samen met je loopbaancoach ontwikkel je een plan van aanpak en ga je proactief aan de slag om een koers uit te zetten naar de baan die echt bij jou past.

Voor wie is loopbaancoaching Breda?

Plezier in je baan! is de loopbaancoach Breda die er is voor iedereen die belemmeringen ervaart in zijn werk of studie. Heb je het gevoel dat je vast zit in je huidige functie? Ben je de controle over je eigen loopbaan volledig kwijt? Of heb je net dat duwtje in de juiste richting nodig om die overstap te maken naar de baan die je écht leuk vindt? Dan kan loopbaancoaching een uitkomst bieden.

Wanneer je op zoek bent naar loopbaancoaching in Breda kan Plezier in je baan! uitkomst bieden. Plezier in je baan! biedt loopbaancoaching in o.a Breda aan iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan. Het maakt niet uit of je op dit moment een baan hebt of zonder baan zit. Een loopbaancoach kan je helpen om te ontdekken waar je echte passie ligt en welke koers je moet varen om gelukkig te worden met je baan of studie.

Loopbaancoach Breda

Hoe ziet een loopbaancoachingstraject er uit?

Wanneer je een coachtraject start bij Plezier in je baan! ga je samen met je loopbaancoach Breda stappen zetten op weg naar je droombaan. De focus ligt hierbij op het inventariseren van jouw wensen, interesses en kwaliteiten. Wat zijn jouw (verborgen) kwaliteiten? En waar ga jij harder voor lopen? Waar ligt jouw passie?

Het coachingstraject van Plezier in je baan! te Breda bestaat uit 6 coachingssessies waarin je samen met je loopbaancoach aan de slag gaat op weg naar jouw droombaan. Daarnaast krijg je wekelijkse ‘huiswerk’-opdrachten die je helpen je ambities, competenties en talenten in kaart te brengen. Ook heb je gratis toegang de vacature zoekmachine en de e-learning die je alle ins & outs verteld over de arbeidsmarkt en het sollicitatieproces.

In alle coachingssessies ligt de focus op het positieve, we kijken vooruit en gaan samen op zoek naar de weg die jij kunt bewandelen om uit te komen bij die baan waar jij van gaat stralen, waar je weer energie van krijgt. Om een duidelijke koers uit te zetten maken we een concreet actieplan. De 6 coachingssessies met je loopbaancoach Breda zijn als volgt opgebouwd.

Coachingssessie 1: Ontdek wie je bent!

De eerste stap op weg naar jouw droombaan is ontdekken wie je zelf bent. Welke waarden zijn voor jou belangrijk? Wat zijn je drijfveren? En waar liggen jouw talenten en valkuilen? Dit zijn allemaal vragen die jou zoektocht naar een droombaan beïnvloeden.

In de eerste coachingssessie sta jij dan ook centraal. Samen met je loopbaancoach ga je aan de slag met een persoonlijkheidsanalyse (TMA) om jouw persoonlijkheid in kaart te brengen. Ook brengen we je competenties in kaart zodat we weten wat je sterke en minder sterke punten zijn. Al deze informatie kan bijdragen aan het in kaart brengen van jouw droombaan.

Coachingssessie 2: Een terugblik op je loopbaan

In de tweede coachingssessie neem je samen met je loopbaancoach je huidige loopbaan onder de loep. Heb je op dit moment werk en zo ja: wat vind je eigenlijk van je huidige baan? Het is belangrijk om in kaart te brengen hoe je bent beland op het punt in je loopbaan waarop je je nu bevind. Het kan zijn dat dit confronterend voor je is. Toch is het erg belangrijk om samen met je loopbaancoach in kaart te brengen waar je nu tegenaan loopt. Misschien zie je zo wel dingen die je eerst niet zag?

Coachingssessie 3: Verlangens en dromen!

Coachingssessie 3, misschien wordt dit voor jou wel de leukste coachingssessie van alle zes de sessies. In sessie drie ga je samen met je loopbaancoach in op je dromen en verlangens. Waar houd je van? Hoe ziet je droombaan eruit? En wat houd je tegen om voor 100% voor die droombaan te gaan? Samen met je loopbaancoach ga je op zoek naar waar jij écht gelukkig van wordt in een baan.

Coachingssessie 4: Beroepssectorenanalyse

Coachingssessie 4 is de sessie die samen met de coachingssessies 1,2 en 3 de basis vormt voor het plan van aanpak. In coachingssessie 4 ga je samen met je loopbaancoach aan de slag om te kijken welke sector het beste bij je past. Dit doe je door de informatie uit coachingssessies 1,2 en 3 te combineren. Zo kan het best zijn dat je nu in de logistiek werkt maar je hart toch echt ligt bij de ouderenzorg! Dit maakt dat coachingssessie 4 het ultieme keerpunt kan zijn in het coachingstraject.

Coachingssessie 5: Plan van aanpak

In coachingssessie 5 ga je samen met je loopbaancoach aan de slag met je plan van aanpak. Je stelt samen SMART-doelen op. Dit zijn specifiek, meetbare, acceptabele, realistische en tijdsgebonden doelen. Ook bepaal je samen met je loopbaancoach de techniek om deze doelen te bereiken en maak je een actieplan voor het komende jaar. Wat moet je gaan doen om je doelen te bereiken en welke inspanning moet jij daar zelf voor leveren?

Coachingssessie 6: De arbeidsmarkt

In coachingsessie 6 krijg je hands-on tips van je loopbaancoach om aan de slag te gaan met het vinden van je droombaan. In deze sessie worden je motivatiebrief en cv onder de loep genomen , krijg je tips voor het updaten van je online profielen en kijk je samen met je loopbaancoach naar de punten waarmee jij je kunt onderscheiden van de rest. In combinatie met alle voorgaande coachingsessies en het plan van aanpak vormt deze coachingsessie de laatste stap naar jouw droombaan. Het is het nu zaak om zelf aan de slag te gaan met het plan van aanpak!

De kosten van loopbaancoaching Breda

De investering die je doet in een loopbaancoach door deel te nemen aan het programma ‘in 6 stappen naar de baan die écht bij je past!’ is uit te drukken in tijd en geld. Omdat het programma bestaat uit een zestal persoonlijke sessies en wekelijke opdrachten is de looptijd van het programma gemiddeld gezien twee maanden. Daarnaast doe je een investering van €1500,- incl. BTW in het loopbaancoachtraject. Dit tarief geldt voor particulieren. Hierbij is betaling in twee termijnen mogelijk. Ben je benieuwd naar het zakelijke tarief voor loopbaancoaching? Neem dan contact met ons op.

Locatie

Dr. Struyckenstraat 165, 4812 BC Breda (locatie Yogasite)

Meer informatie en aanmelden

Wil jij hulp van loopbaancoach Breda zodat je zo snel mogelijk bij je droombaan aan de slag kunt gaan?

Titel