Outplacement

Ondersteuning in het outplacementtraject!

Met ontslag bedreigd? Vaak kom je dan in aanmerking voor een outplacementtraject. Daarin krijg je begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan.

Ik bied outplacementtrajecten aan voor werknemers die nog een baan hebben, maar deze op korte termijn dreigen kwijt te raken door een reorganisatie, boventalligheid of omdat de visie van de werkgever niet meer past bij die van de werknemer.

Wanneer is een outplacementtraject iets voor jou?

Als je op korte termijn dreigt je baan te verliezen, is het zaak om zo snel mogelijk aan iets nieuws te beginnen. Hulp bij outplacement zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat en helpt je snel weer aan een nieuwe baan te komen. Coaching in dit traject biedt je een luisterend oor voor het verwerken van je ontslag en zorgt ervoor dat jij je direct kan oriënteren op wat voor werk je nu graag zou willen doen. Om zo snel mogelijk bij een nieuwe baan aan de slag te kunnen richt outplacement zich op zelfbewustzijn, het verversen van je kennis van de arbeidsmarkt en het verbeteren van je sollicitatievaardigheden.

Uit welke onderdelen bestaat outplacement?

Onderstaande blokken vormen tezamen een compleet Outplacement traject. Op basis van de onderdelen die interessant zijn voor jou maken we een offerte op maat!

Blok 1: Rouwverwerking

We besteden aandacht aan het verlies van je werk en hoe je hiermee om kunt gaan.

Blok 2: Analyses & Testen

Een uitgebreid assesment bestaande uit:
• Talent Motivatie Analyse
• Beroepssectoren Activiteiten Interesse Analyse
• Capaciteitenanalyse
• Career advisor

Blok 3: Empowerment. Los van oude patronen

Ieder mens heeft bepaalde overtuigingen die hij met zich meedraagt. Soms zijn deze constructief maar vaak ook niet. Word je bewust van deze overtuigingen en maak je er los van!

Blok 4: Dromen en visualiseren over de toekomst!

Waar verlang jij naar? Waar gaat je hart nu echt sneller van kloppen? Door het maken van opdrachten en het doen van oefeningen stel jij jezelf steeds meer open voor wat je echt wilt.

Blok 5: Sollicitatietraining

Op een ontspannen, interactieve manier gaan we aan de slag en leer ik je hoe jij met zelfvertrouwen je CV en brief kunt schrijven en hoe je meer invloed kunt uitoefenen op het vergroten van je eigen kansen. Jij wilt zelf ook weten of die baan wel bij jou past!

Blok 6: Benadering van de arbeidsmarkt

• Hoe je wordt gevonden door werkgevers
• 35 verschillende manieren om te solliciteren op een leuke baan
• Welke vacaturesites zijn voor jou interessant
• Inzet van sociale media om een baan te bemachtigen
• Netwerken voor werk

Blok 7: Hoe LinkedIn je aan een baan kan helpen

Je leert LinkedIn slim en effectief toe te passen voor het verkrijgen van een nieuwe baan. In een korte tijd leer je alle mogelijkheden van LinkedIn kennen!

Blok 8: Het sollicitatiegesprek

Nooit meer zenuwachtig het gesprek in! Door een goede voorbereiding en een positieve mindset, leer ik je hoe jij je van de beste kant laat zien. Ik neem je mee in de geheime interviewtechniek van de selecteur en we letten op je houding en uitstraling.

Investering

Bovenstaande blokken vormen tezamen een compleet outplacementtraject. Kies de voor jou interessante onderdelen en we maken een offerte op maat! Voor ieder budget is er outplacement mogelijk, al vanaf €1000,-.

Locatie en tijdsduur

Locatie: Dr. Struyckenstraat 165, 4812 BC  Breda

Deze locatie is vanaf het Centraal Station gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Tijdsduur: Eén dagdeel van 9.00-12.30 uur of van 13.30-17.00 uur

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over outplacement, meld je dan aan. In een persoonlijk gesprek bespreken we je situatie en je doelstellingen en en kijken we of het traject bij je past.

Titel