Outplacement Breda

Persoonlijke ondersteuning via het outplacementtraject

Soms gebeurt het dat werknemers op korte termijn hun job dreigen kwijt te raken door een reorganisatie of veranderende visie van de werkgever. Vaak is het voor hun niet eenvoudig direct opzoek te gaan naar werk dat perfect bij hun past.

Ben jij zelf ook met ontslag bedreigd en moet je opzoek naar een nieuwe uitdaging?
Vaak kom je dan in aanmerking voor een outplacementtraject.
Met outplacement in Breda word je begeleid in het zoeken van jouw nieuwe droombaan door even stil te staan bij je ontslag en daarna de focus te leggen op je talenten, drijfveren en ambities.
Via het outplacementtraject helpen we je om de juiste keuzes te maken en zorgen we voor de perfecte ondersteuning met als doel: een nieuwe werkplek waar je je talenten en vaardigheden ten volste kan benutten.

Voor wie is outplacement Breda?

Outplacement Breda is er voor iedereen die op korte termijn dreigt zijn/haar baan te verliezen en opzoek moet naar een nieuwe uitdaging.
Heb jij het gevoel dat je er een beetje alleen voor staat? En heb je begeleiding nodig in het verwerken en zoeken naar een nieuwe baan die ook perfect bij je past? Dan kan het outplacementtraject zeker een meerwaarde voor je bieden.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Wanneer je een outplacementtraject bij plezier in je baan! start, krijg je de nodige begeleiding en ondersteuning in het zoeken en vinden van jouw nieuwe droombaan.

In dit traject leggen we de focus op het zelfbewustzijn, het verversen van je kennis op de arbeidsmarkt en het verbeteren van je sollicitatievaardigheden. We bieden je een luisterend oor voor het verwerken van je ontslag, zodat je je volledig kan orienteren op hetgeen je terug heel graag zou willen doen. Op die manier kunnen we samen een mooie weg bewandelen om zo snel mogelijk tot een nieuwe werkplek uit te komen waarin je je weer helemaal kan ontplooien.

Dit traject bestaat uit 8 verschillende blokken die samen een compleet outplacement traject vormen. Op basis van de onderdelen die interessant zijn voor jou, kunnen we een offerte op maat maken.
Het traject is als volgt opgebouwd:

Blok 1: Rouwverwerking

De eerste stap op weg naar jouw droombaan is het verwerken van je ontslag. Het is belangrijk hier even aandacht aan te schenken om later weer met een positieve mindset vooruit te kijken. Samen met je coach sta je even stil bij het verlies van je baan en ontdek je hoe je hiermee om kan gaan.

Blok 2: Analyses en testen

In deze sessie sta jij centraal en worden jouw vaardigheden, talenten en competenties in kaart gebracht.
Samen met je coach doorloop je de Talent Motivatie Analyse (TMA) om een beter inzicht te krijgen in jouw talenten. Ook wordt via de Capaciteitenanalyse jouw werk- en denkniveau op een snelle en objectieve manier in kaart gebracht.
Tijdens deze sessie ga je ook samen met je coach na welke beroepssectoren en activiteiten jouw voorkeur hebben en welke het beste bij je passen.
Deze verkregen informatie kan bijdragen in het analyseren en zoeken van jouw nieuwe uitdaging.

Blok 3: empowerment, los van oude patronen

In de 3e sessie zet je samen met je coach de stap om het verleden/oude patronen los te laten.
Er wordt stilgestaan bij bepaalde overtuigingen die ieder met zich meedraagt. Soms zijn deze goed en positief onderbouwd, maar dit is vaak niet het geval. Daarom is het belangrijk van deze overtuigingen bewust te worden, zodat je deze volledig opzij kan zetten.
Samen met je coach zet je de stappen in het ontwikkelen en versterken van je vaardigheden en talenten. Dit zodat je weer krachtige keuzes kan maken en je de touwtjes in je eigen leven weer in handen hebt.

Blok 4: Dromen en visualiseren over de toekomst

In de 4e en misschien voor jou wel leukste sessie wordt er even stilgestaan bij jouw dromen en ideale toekomst. Vragen als “Waar verlang jij naar? “ en “Waar gaat je hart nu echt sneller van kloppen?” worden hier besproken zodat jij je volledig open kan stellen voor hetgeen je echt graag wilt. Samen met je coach doorloop je enkele opdrachten en oefeningen zodat er gefocust kan worden op hetgeen waar je echt gelukkig van wordt in je nieuwe werkplek.

Blok 5: Sollicitatietraining

De 5e sessie belooft een ontspannen en interactieve sessie te worden, want hier wordt de focus op jouw CV en motivatiebrief gelegd.
Samen met je coach leer je hoe je deze vol zelfvertrouwen kan opmaken en hoe je via verschillende mogelijkheden meer invloed kunt uitoefenen op het vergroten van je eigen kansen.

Blok 6: Benadering van de arbeidsmarkt

In de 6e sessie krijg je allerlei handige tips & tricks in het vinden van een nieuwe, uitdagende werkplek. Zo leer je hoe je door werkgevers gevonden kan worden, welke vacaturesites voor jou het meest interessant zijn en hoe je sociale media in kan zetten om intessante vacatures te bemachtigen.
Wist je dat je op verschillende manieren kan solliciteren op een leuke baan?
Deze mogelijkheden worden in deze sessie mee onder de loep genomen, zodat je je hiermee van de rest kan onderscheiden.

Blok 7: Hoe Linkedin je aan een baan kan helpen

Sessie 7 staat volledig in het teken van de geheime wereld van LinkedIn. Deze sociale media biedt je tal van mogelijkheden in de zoektoch naar je nieuwe baan.
Samen met je coach leer je LinkedIn slim en effectief toepassen voor het verkrijgen van je nieuwe droombaan.
Connecteer met bedrijven, bouw je netwerk op en zoek naar interessante vacatures.

Blok 8: het sollicitatiegesprek

De laatste sessie opweg naar je droombaan staat volledig in het teken van je sollicitatiegsprek.

Samen met je coach leer je de verschillende, geheime interviewtechnieken kennen

waar er aandacht aan je houding en uitstraling wordt besteed. Een goede voorbereiding en positieve attitude zorgen er immers voor dat je je van je beste kant kan laten zien.

Resultaat? Nooit meer zenuwachtig het gesprek in!

Locatie

Dr. Struyckenstraat 165, 4812 BC Breda (locatie Yogasite)

Meer informatie en aanmelden

Wil jij hulp van loopbaancoach Breda zodat je zo snel mogelijk bij je droombaan aan de slag kunt gaan?

Titel