Loopbaancoaching – Volg het pad van je hart en vind je droombaan!

Home/Loopbaancoaching/Loopbaancoaching – Volg het pad van je hart en vind je droombaan!

Loopbaancoaching – Volg het pad van je hart en vind je droombaan!

Waartoe ben jij op aarde? Wat is het dat jij moet doen tijdens je leven? Wat is je missie? Dit zijn geen gemakkelijke vragen waar je meteen antwoord op kunt geven. Toch is het belangrijk om antwoorden te vinden op deze vragen zodat je je doel kunt bereiken.

Hoe duidelijker je voor jezelf hebt wat je wilt, hoe makkelijker je de juiste baan kunt vinden!

Iedereen heeft zijn eigen missie en zal die moeten ontdekken. Het uitvinden van wat jouw individuele missie is, het uitvinden wat voor jou hetgeen is wat je op het lijf geschreven is, is als een ontdekkingsreis die je steeds dichter bij het antwoord brengt, naarmate je leeftijd vordert. Je bent op zoek naar datgene wat voor jou het juiste is om te gaan doen. Op zoek naar hetgeen echt uit je hart komt, wat echt bij je past. Het is daarmee zaak om alle ballast te laten vervallen, jezelf als uitgangspunt te nemen en je hart en je talenten te volgen.

Wat zegt je innerlijke stem als je alleen en echt daarnaar luistert? Oprecht luisteren naar de stem van je hart betekent dat je alert blijft op het onderscheid tussen enerzijds de stem van je hart en anderzijds alle andere stemmen die jou beïnvloedden. De stem van je hart, die je vertelt wat je echt wilt en moet doen en de stemmen van de maatschappij, de media, je omgeving, de stemmen van je familie, vrienden en andere belangstellende, die je vertellen wat je volgens hen zou moeten doen. De kunst is om compromisloos het pad te volgen van je hart, het pad dat voor jou bestemd is, ingegeven door wie jij als uniek persoon bent, met je unieke talenten en persoonlijkheid.

Dit betekent dat je:

  • jouw unieke talent gebruikt en benut, datgene waar je het meeste plezier en voldoening van hebt
  • op de plaatsen waar je het meeste voldoening en plezier beleeft
  • voor de doelen waar je het meeste voldoening en plezier aan beleeft

Hieronder volgt een oefening waarbij je antwoord krijgt op de laatste drie vragen, die je dichter zullen brengen bij het formuleren van jouw levensmissie.

Oefening 1: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!

Plaatjes, afbeeldingen en illustraties die jou aanspreken en kenmerken kun je gebruiken om een beeld van jezelf neer te zetten. Dit wordt een moodboard genoemd of visionboard. Een moodboard is een groot vel met afbeeldingen en beelden die tezamen een sfeer en totaalimpressie geven.

Neem een stapel tijdschriften en magazines en knip hieruit beelden die jou het meeste aanspreken. Gebruik zo min mogelijk teksten. Plak deze beelden vervolgens op een groot flip-overvel in een compositie die bij jou past en die weergeeft wie jij bent. Wees creatief, heb lef en plak alles wat je wilt op het vel. Laat het totaalbeeld spreken over wie jij bent, wat voor jou belangrijk is en wat jouw talenten zijn. Bespreek dit met iemand waar je je prettig bij voelt.

Conclusie:

De kracht van visualisatie is niet alleen het helder in beeld krijgen van jouw wensen, maar vooral het gevoel wat deze beelden bij jou opwekken. En juist dat gevoel blijft lang hangen en werkt daardoor heel sterk door in jouw onderbewuste. Wanneer je jouw moodboard ophangt boven je bureau of een andere plek waar je dagelijks komt, zul je jouw visie en droom elke dag zien en worden iedere keer die gevoelens aangewakkerd. Heel letterlijk zorgt dit er ook voor dat jouw doel in het vizier blijft en je dus gefocust blijft om dit doel te bereiken (ook al is dit alleen maar onbewust). Bij het maken van jouw moodboard is het dan ook van belang dat je jouw gevoel volgt en instinctief plaatjes verzamelt: kijk met al je zintuigen en gebruik niet alleen je ogen.

Deel dit artikel met je netwerk

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

 

Deel dit artikel met je netwerk

Geef een reactie

Titel